Αρχική  >  Cook, Συνταγές, Ζυμαρικά & Ρύζι  >  Τορτελίνια στο φούρνο

Τορτελίνια στο φούρνο

Τα παιδιά λατρεύουν τα ζυμαρικά και είναι ευπρόσδεκτα στο τραπέζι μας όπως κι αν είναι μαγειρεμένα. Αυτή η συνταγή είναι πολύ νόστιμη και πλούσια και μπορεί να σερβιριστεί το ίδιο άνετα σε ένα οικογενειακό τραπέζι αλλά και σε μια συγκέντρωση φίλων.

Ingredients

  • 500 γραμμάρια τορτελίνια (με ότι γέμιση προτιμάτε)
  • 4-5 φέτες μπέικον ή προσούτο ψιλοκομμένο
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια τεμαχισμένα (400 γραμμάρια)
  • 400 γραμμάρια διάφορα κίτρινα τυριά τριμμένα
  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι γλυκού αποξηραμένος μαϊντανός
  • 2 μικρές κρέμες γάλακτος (400 ml)
  • Αλάτι, πιπέρι

Βράζουμε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους (κατά 1′ λιγότερο). Τα σουρώνουμε και τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.

Βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος, τα τορτελίνια κι όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από την κρέμα γάλακτος) κι ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 180 βαθμούς, φούρνο για 20′-25′ ανακατεύοντας κάθε περίπου 8′ για να μην σχηματιστεί κρούστα.

P9950863R P9950868R

Από Evina

Comments (One comment)

  • 11 Φεβρουαρίου 2016 at 09:16

    Εύκολο, γρήγορο και γευστικό! My kind of food… Είμαι σίγουρη ότι θα γίνεται κάθε φορά ανάρπαστο Εβίνα!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.