Αρχική  >  Cook, Συνταγές, Ζυμαρικά & Ρύζι  >  Βιδούλες με μπέικον κι αρακά

Βιδούλες με μπέικον κι αρακά

Πόσες φορές δεν αναρωτηθήκατε: «Τι να ετοιμάσω απόψε»; Τα ζυμαρικά είναι η «κλασική» κι εύκολη λύση για το δείπνο μιας καθημερινής. Βράζεις τα ζυμαρικά, προσθέτεις υλικά που βρίσκεις στο ψυγείο ή στο ντουλάπι σου κι έτοιμο. Εδώ, με μπέικον κι αρακά. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το μπέικον με προσούτο ή απάκι.

Ingredients

  • 1 πακέτο ζυμαρικά βιδούλες (500 γραμμάρια) ή οποιοδήποτε άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας (πένες, φιογκάκια, κλπ)
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο περασμένες από την πρέσα
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού αρακά κατεψυγμένο
  • 10 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 μικρή κρέμα γάλακτος light (200 ml)
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα

 

Βράζουμε τα ζυμαρικά ανάλογα με τις οδηγίες του πακέτου και σουρώνουμε.

Εν τω μεταξύ σ’ ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο, το μπέικον και τον αρακά για 5’-7’. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και μόλις εξατμιστούν τα υγρά του αρακά, ρίχνουμε την παρμεζάνα και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε κι αλατοπιπερώνουμε. Μόλις πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 2’-3’ να δέσει η σάλτσα.

Ανακατεύουμε καλά τις βιδούλες μαζί με την σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως. Αν θέλουμε προσθέτουμε επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Από Evina

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.