Αρχική  >  Cook, Συνταγές, Γλυκά & Επιδόρπια  >  Τούρτα σοκολάτας με σοκολατένια κρέμα φιστικοβούτυρου

Τούρτα σοκολάτας με σοκολατένια κρέμα φιστικοβούτυρου

Η γιορτή της αγάπης πλησιάζει κι εσείς μπορείτε να δείξετε την αγάπη σας με αυτή τη θεϊκή, πλούσια τούρτα σοκολάτας-φιστικοβούτυρου. Απαραίτητο συνοδευτικό αυτής της μοναδικής γεύσης, ένα φλιτζάνι καφές Verona από τα Starbucks (τον χρησιμοποίησα και στην εκτέλεση της συνταγής), τον καφέ της αληθινής αγάπης. Η Starbucks δημιούργησε αυτό το χαρμάνι για ένα εστιατόριο στο Σιάτλ που το συνόδευε με ένα γλυκό επιδόρπιο από κέικ σοκολάτας. Αγαπήθηκε δε τόσο πολύ από τον κόσμο, που αργότερα ονομάστηκε Verona από την πόλη Βερόνα της Ιταλίας, η οποία ήταν η πόλη που εξελίσσεται η ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας του Σαίξπηρ και η συσκευασία του στολίζεται από τριαντάφυλλα, το λουλούδι του έρωτα, για τον καφέ του έρωτα. Το χαρμάνι αυτό διακρίνεται για την πλούσια γεύση, το έντονο άρωμα σοκολάτας και τη γλυκύτητα του, και είναι συνδυασμός ποικιλιών κόκκων καφέ από τη Λατινική Αμερική και την Ασία/Ειρηνικό, με μια πινελιά Italian Roast.

Ingredients

Για το κέικ

  • 180 ml καφέ φίλτρου
  • 170 ml γάλα
  • 80 ml αραβοσιτέλαιο
  • 210 γραμμάρια ζάχαρη
  • 200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ.γ. baking powder
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 50 γραμμάρια κακάο σκόνη

Για την κρέμα

  • 250 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
  • 400 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 250 γραμμάρια φιστικοβούτυρο
  • 50 γραμμάρια κακάο σκόνη
  • 200 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

 

 

 

 

Ετοιμάζουμε τον καφέ φίλτρου χρησιμοποιώντας 180 ml βραστό νερό και 10 γραμμάρια Caffè Verona® αλεσμένο για καφετιέρα με έμβολο (French Press). Αφήνουμε για ακριβώς 4′ κι ο καφές μας είναι έτοιμος.

Στο μπολ του μίξερ ανακατεύουμε τον καφέ, το γάλα, το αραβοσιτέλαιο, τα αυγά, το κακάο, τη ζάχαρη το αλεύρι, το αλάτι, το baking powder και τη μαγειρική σόδα. Χτυπάμε καλά με το φτερό μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές, αρκετά ρευστό μείγμα.

Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο στρογγυλά ταψάκια διαμέτρου 24 εκατοστών τα οποία έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 160 βαθμούς φούρνο, για 25′ και αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά.

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5′ μέχρι να αφρατέψει καλά. Προσθέτουμε το κακάο, τη βανίλια, το φιστικοβούτυρο και το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 3′.

Στρώνουμε το 1 /3 της ποσότητας της κρέμας στο πρώτο παντεσπάνι. Συνεχίζουμε με το δεύτερο και το άλλο 1/3 της κρέμας. Καλύπτουμε τα πλαϊνά της τούρτας με την κρέμα που περίσσεψε.

Αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει για τουλάχιστον 2 ώρες.

 

Από Evina

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.