Αρχική  >  Cook, Συνταγές, Διάφορες Νοστιμιές, Λαχανικά & Όσπρια  >  Τραγανές πατάτες φούρνου

Τραγανές πατάτες φούρνου

Οι πατατούλες αυτές μπορούν να συνοδέψουν οποιοδήποτε πιάτο. Τρώγονται, όμως, και μόνες τους μαζί με λίγο τυρί και σαλάτα. Είναι τραγανές απ’ έξω, μαλακές από μέσα, και είναι υπέροχα αρωματισμένες από το σκόρδο και το δεντρολίβανο. ΑΝ τις δοκιμάσετε, είμαι σίγουρη ότι δεν θα τις φτιάξετε μόνο μία φορά!

Ingredients

  • 1 κιλό πατάτες “baby” με τη φλούδα
  • ¼ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • ¼ φλιτζάνι τσαγιού νερό
  • 2 κλωνάρια δεντρολίβανο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Πλένουμε τις πατάτες και τις σκουπίζουμε καλά. Τις κόβουμε στα 4.

Κόβουμε τις σκελίδες σκόρδο στα 2.

Σε ένα πυρίμαχο σκεύος, βάζουμε τις πατάτες, το σκόρδο, το δεντρολίβανο κι αλατοπιπερώνουμε.

Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε τις πατάτες με τα χέρια μας να απλωθούν καλά τα μυρωδικά.

Προσθέτουμε και το νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 200 βαθμούς, φούρνο για 1 ώρα περίπου μέχρι να καλοψηθούν οι πατάτες μας και να γίνουν τραγανές εξωτερικά.

Μετά από τα πρώτα 25 λεπτά ψησίματος, κάθε 10 λεπτά, ανακατεύουμε απαλά τις πατάτες για να μην κολλήσουν και να γίνουν πιο τραγανές. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και νεράκι.

Από Evina

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.