Αρχική  >  Cook, Συνταγές, Διάφορες Νοστιμιές, Σούπες & Σαλάτες, Χωρίς κατηγορία, Ψάρι & Θαλασσινά  >  Ταραμοσαλάτα

Ταραμοσαλάτα

Οι «αλοιφές» (ταραμοσαλάτα, τυροκαυτερή, κλπ) όπως τις λένε στη Βόρεια Ελλάδα είναι κλασικό συνοδευτικό ενός ποτηριού τσίπουρο. Η ταραμοσαλάτα που είναι και νηστίσιμη, είναι άριστος μεζές και έχει την τιμητική της αυτές τις ημέρες. Γίνεται πολύ εύκολα και συνοδεύεται με λίγες ελιές και μπόλικο φρέσκο ψωμί.

Ingredients

  • 130 γραμμάρια ταραμάς λευκός
  • 300 γραμμάρια ψωμί ολικής άλεσης (χωρίς ψίχα)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • Χυμό από 1 λεμόνι

Σε ένα μπολ με νερό μουλιάζουμε το ψωμί και μετά το στραγγίζουμε πολύ καλά με τα χέρια μας.

Βάζουμε όλα τα υλικά στον πολυκόφτη-μπλέντερ και χτυπάμε καλά μέχρι να αποκτήσει η ταραμοσαλάτα μας κρεμώδη υφή. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε 1-2 κουταλιές σούπας νερό.

Από Evina

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.