Αρχική  >  Cook, Συνταγές, Κέικ & Μπισκότα  >  Πορτοκαλένια κουλουράκια λαδιού

Πορτοκαλένια κουλουράκια λαδιού

Οι φετινές διακοπές, μας βρήκαν σε ένα μαγευτικό νησί των Κυκλάδων, τη Μήλο! Οι επισκέψεις σε συγγενείς και φίλους πολλές, ιδίως τα απογεύματα αφού τα πρωινά τα περνάγαμε κυρίως σε πανέμορφες, γαλαζοπράσινες θάλασσες. Σε μια από αυτές μας τις επισκέψεις, μας πρόσφεραν, μαζί με τον καφέ, μυρωδάτα κουλουράκια λαδιού. Περιττό να πω ότι δεν έφευγα από το σπίτι της θείας Αγγελικής χωρίς τη συνταγή για τα κουλουράκια. Και ήταν το πρώτο πράγμα που έκανα μόλις γύρισα στο σπίτι! Και φυσικά είχαν μεγάλη επιτυχία! Και πήγα και μερικά, όταν επέστρεψα στους συναδέλφους στο γραφείο. Και δεν προλαβαίνω να μοιράζω τη συνταγή για αυτά τα μοσχομυριστά κουλουράκια.

Ingredients

  • 2 ποτήρια ελαιόλαδο (400 γραμμάρια)
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι (260 γραμμάρια)
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 ποτήρι ζάχαρη (200 γραμμάρια)
  • 1 φακελάκι baking powder
  • 1 βανίλια
  • ½ κουτάλι γλυκού μαγειρική σόδα
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει (περίπου 1 κιλό)

 

Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά και ζυμώνω με τα χέρια μέχρι να έχω μια μαλακή, εύπλαστη ζύμη που δεν «κολλάει» στα χέρια.

Σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγω τη ζύμη σε φύλλο πάχους 0,5 εκατοστού και κόβω με κουπ-πατ σε ότι σχήμα θέλω.

Αραδιάζω τα κουλούρια σε ταψιά που έχω στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και ψήνω σε προθερμασμένο, στους 170 βαθμούς και ψήνω για 20’ περίπου.

Τα αφήνω να κρυώσουν καλά και σερβίρω.

Από Evina

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.