Αρχική  >  Cook, Συνταγές, Διάφορες Νοστιμιές  >  Μαρμελάδα πορτοκάλι

Μαρμελάδα πορτοκάλι

Αυτές τις ατελείωτες μέρες που μείναμε σπίτι, έκανα πολλά πράγματα για πρώτη φορά. Μαρμελάδες λοιπόν δεν είχα φτιάξει ποτέ! Ίσως μέχρι τώρα να μην είχα το χρόνο ή τη διάθεση. Μια μέρα, μιλώντας στο τηλέφωνο με τον αγαπημένο φίλο και υπερ-ταλαντούχο σεφ Κωστή Κωστάκη του «α λα γκρεκ», μου είπε ότι θα πήγαινε να περπατήσει και να βρει νόστιμες φράουλες για να φτιάξει μαρμελάδα. Απάντησα ότι ποτέ δεν ήμουν τρελή φαν της μαρμελάδας, με εξαίρεση τη μαρμελάδα φράουλα και τη μαρμελάδα πορτοκάλι. Και εκείνος, όπως πάντα, μοιράστηκε μαζί μου τα δικά του μυστικά για την καθεμιά από αυτές. Εδώ θα βρείτε τη συνταγή για μαρμελάδα πορτοκάλι.

Ingredients

  • 5-6 πορτοκάλια
  • 2 ξυλαράκια κανέλας
  • Ζάχαρη
  • Χυμό από 1 λεμόνι

Σε  μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό και βράζουμε τα πορτοκάλια για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τα σουρώνουμε και τα ζυγίζουμε. Βάζουμε στην κατσαρόλα τα τη μισή ποσότητα ζάχαρης από το βάρος των πορτοκαλιών (π.χ. αν τα πορτοκάλια βρασμένα ζυγίζουν 1 κιλό, βάζουμε 500 γραμμάρια ζάχαρη), τα δύο ξυλάκια κανέλας και τα πορτοκάλια ψιλοκομμένα.

Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 20 περίπου λεπτά ανακατεύοντας πολύ συχνά. Μόλις η μαρμελάδα «δέσει» (έχει αρχίσει να πήζει), προσθέτουμε το χυμό λεμόνι κι ανακατεύουμε.  Τη βάζουμε σε γυάλινα βαζάκια που έχουμε αποστειρώσει. Τα κλείνουμε καλά και τα αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν για να μην υπάρχει κενό αέρος. Να θυμάστε ότι όταν η μαρμελάδα κρυώσει είναι πιο σφικτή.

Από Evina

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.