Αρχική  >  Cook, Συνταγές, Ζυμαρικά & Ρύζι, Ψάρι & Θαλασσινά  >  Κριθαράκι με πικάντικα χταποδάκια

Κριθαράκι με πικάντικα χταποδάκια

Ζυμαρικά και θαλασσινά «παντρεύονται» σε διάφορους συνδυασμούς για να ετοιμάσουν νόστιμα νηστίσιμα πιάτα. Και τα θαλασσινά δεν χρειάζεται να σε παιδέψουν πολύ. Αρκεί να έχεις μια ποιοτική κονσέρβα στο ντουλάπι σου. Αυτό το κοκκινιστό κριθαράκι, ενώνεται με πικάντικο χταποδάκι και έχεις σε πολύ λίγο χρόνο ένα υπέροχο πιάτο.

Ingredients

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 Τοματίνα ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (400 γραμμάρια)
  • 1 ποτήρι νερό (330 γραμμάρια)
  • 1 κονσέρβα πικάντικα χταποδάκια SAFCOL
  • Αλάτι, πιπέρι

Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρω για 2′ το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Βάζω τη δάφνη, το νερό, την Τοματίνα, αλάτι και πιπέρι, και μόλις πάρει μια βράση χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω για 15′. Προσθέτω το κριθαράκι, άλλο 1 ποτήρι νερό κι αφήνω να απορροφηθούν όλα τα υγρά του φαγητού. Ανακατεύω συχνά για να μην «κολλήσει» το κριθαράκι.

Διακοσμώ με τα πικάντικα χταποδάκια και σερβίρω.

Από Evina

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.