Αρχική  >  Cook, Συνταγές, Κέικ & Μπισκότα  >  Κέικ με στιγμιαίο καφέ και σταγόνες σοκολάτας

Κέικ με στιγμιαίο καφέ και σταγόνες σοκολάτας

Σαββατοκύριακο χωρίς κέικ, γίνεται; Δεν γίνεται! Όλο και κάποιος θα έρθει για καφέ, λίγο θα τσιμπήσουμε στο πρωινό της Κυριακής κι ότι περισσέψει (αν περισσέψει) θα το πάρουν τα παιδιά στο σχολείο. Το άρωμα του καφέ, ταιριάζει μοναδικά με τη μαύρη σοκολάτα και σε προκαλεί να το δοκιμάσεις.

Ingredients

  • 500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (1 πακέτο)
  • 250 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη (1 πακέτο)
  • 400 γραμμάρια ζάχαρη (2 φλιτζάνια τσαγιού)
  • 360 ml γάλα (2 φλιτζάνια τσαγιού)
  • 4 αυγά
  • 2 κ.σ. στιγμιαίος καφές
  • 100 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας (1 πακέτο)

Βάζουμε όλα τα παραπάνω υλικά, εκτός από τις σταγόνες σοκολάτας, στο μπολ του μίξερ κι ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.

Προσθέτουμε και τις σταγόνες σοκολάτας κι ανακατεύουμε απαλά.

Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε μια μεγάλη αντικολλητική φόρμα και βάζουμε μέσα το μίγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 160 βαθμούς, φούρνο για 1 ώρα περίπου. Βυθίζουμε τη μύτη ενός μαχαιριού στη μέση του κέικ. Αν το μαχαίρι βγει καθαρό, το κέικ μας είναι έτοιμο!

Από Evina

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.