Αρχική  >  Feel  >  Καλή σχολική χρονιά

Καλή σχολική χρονιά

highschool

Ο Σεπτέμβρης έχει μπει πια για τα καλά και οι φετινές καλοκαιρινές διακοπές αρχίζουν να φαίνονται μακρινή ανάμνηση. Σήμερα χτύπησε το πρώτο σχολικό κουδούνι κι από αύριο αρχίζουμε να τρέχουμε σαν τους τρελούς (κάποιοι έχουν ήδη ξεκινήσει) για να προλάβουμε το πρωινό κουδούνι του σχολείου, τα αγγλικά, την κιθάρα, το φροντιστήριο και τις λοιπές δραστηριότητες.

Από σήμερα το πρωί, το ξυπνητήρι θα χτυπάει καθημερινά στις 6 π.μ. για να προλάβω η δόλια μάνα την πρωινή βόλτα του τετράποδου «παιδιού» πριν αρχίσουν οι ετοιμασίες για τις μικρές κυρίες του σπιτιού. Πρωινό, προετοιμασία κολατσιού κι έξω από την πόρτα για να αρχίσει το delivery. Πρώτα η μικρή στο Δημοτικό (φέτος αισίως θα φοιτήσει στην Γ’ τάξη) κι αμέσως μετά η μεγάλη στο Γυμνάσιο που από σήμερα είναι και πάλι «πρωτάκι» 🙂

Κι εδώ ξεκινούν οι ανησυχίες της μάνας. Το κοριτσάκι μου μεγάλωσε και διάβηκε το κατώφλι του Γυμνασίου και πρέπει σιγά-σιγά να αρχίσει να ανεξαρτητοποιείται και να βρίσκει τα καινούργια της «πατήματα». Καινούργιος χώρος, καινούργιοι συμμαθητές (δόξα τω Θεώ, και αρκετοί παλιοί), καινούργιοι καθηγητές, καινούργιες διαδικασίες και ναι, το αναπόφευκτο, καινούργιες συνήθειες όπως το να επιστρέφει μόνη της από το σχολείο ή να πηγαίνει μόνη της βόλτα με τους φίλους της (εδώ είναι που θα αρχίσω τα φυτικά ηρεμιστικά).

Σε αυτό το σημείο θα επικαλεστώ και θα δοξάσω την τεχνολογία, την οποία με πάθος έχω υπηρετήσει τα τελευταία 20 χρόνια, καθώς μου δίνει τη δυνατότητα με διάφορους τρόπους να έχω ένα σχετικό έλεγχο της κατάστασης. Τα κινητά τηλέφωνα είναι ο συνδετικός μας κρίκος με την κόρη μου στη νέα της  καθημερινότητα. Δεν θα σας περιγράψω εδώ όλα μου τα μικρά μυστικά γιατί είναι κι εκείνη φανατική μου αναγνώστρια 😉

Θα σας πω όμως, ότι είμαι πολύ περήφανη που έχουμε καταφέρει με τη Λυδία να χτίσουμε μια αμφίπλευρη, ουσιαστική επικοινωνία έτσι ώστε κι εκείνη να με εμπιστεύεται και να με συμβουλεύεται όταν θέλει, αλλά κι εγώ να της αυξάνω σταδιακά τις «ελευθερίες» της αφού υπάρχει αμοιβαία κατανόηση κι εμπιστοσύνη.

Κι εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να καταφέρω να διατηρήσω την εμπιστοσύνη της  και να μπορέσω να σταθώ δίπλα της σε ότι κι όποτε χρειαστεί. Και θα νιώθω περήφανη σε κάθε της βήμα και σε κάθε της επιλογή γιατί  θα είναι δική της.

Από Evina

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.