Αρχική  >  Cook, Συνταγές, Ζυμαρικά & Ρύζι, Λαχανικά & Όσπρια  >  Γεμιστά στην κατσαρόλα

Γεμιστά στην κατσαρόλα

Κατά την ταπεινή μου άποψη, τα λαδερά γεμιστά είναι ένα παραδοσιακό πιάτο άρρηκτα δεμένο με το ελληνικό καλοκαίρι. Γίνεται εύκολα κι αν το φτιάξεις όπως εγώ στην κατσαρόλα γίνεται ΚΑΙ γρήγορα. Συνήθως προσθέτουμε κουκουνάρι και ξανθιές σταφίδες αλλά εγώ τα έκανα λιτά κι απλά με ρύζι, κρεμμύδι, τη σάρκα από τις ντομάτες και λίγα μυρωδικά. Μια δοκιμή θα σας πείσει ;-)

Ingredients

  • 4 μεγάλες ντομάτες
  • 4 μεγάλες πιπεριές
  • 8 κουταλιές σούπας ρύζι Καρολίνα ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • 1/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού δυόσμο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό

 

Πλένουμε καλά τις ντομάτες και τις πιπεριές. Κόβουμε το πάνω μέρος τους και φυλάμε τα καπάκια.

Κάνουμε το ίδιο και με τις ντομάτες. Μετά αφαιρούμε τη σάρκα τους, πολύ προσεκτικά, με ένα κουτάλι της σούπας και την περνάμε από το multi.

Τακτοποιούμε τα λαχανικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα.

 

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ρύζι, το ελαιόλαδο, το νερό και το κρεμμύδι με το δυόσμο και το μαϊντανό. Προσθέτουμε τη πολτοποιημένη σάρκα από τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε κι ανακατεύουμε καλά.

Γεμίζουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες με το μείγμα του ρυζιού περίπου έως τα 3/4 του ύψους τους. Τα σκεπάζουμε με τα καπάκια τους και τα περιχύνουμε με το επιπλέον ελαιόλαδο. Προσθέτουμε και το νερό και τοποθετούμε το καπάκι της κατσαρόλας.

Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά κι αμέσως μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο κι αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για 40′-45′ μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πιπεριές. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό.

 

 

Από Evina

Comments (3 Σχόλια)

Γράψτε απάντηση στο Γεμιστά στην κατσαρόλα – DirtyBook | Greece Ακύρωση απάντησης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.