Home  >  Cook, Recipes, Διάφορες Νοστιμιές, Ζυμαρικά & Ρύζι  >  Τραχανότο με κάσιους και κράνμπερις

Τραχανότο με κάσιους και κράνμπερις

Τώρα που οι γιορτές πλησιάζουν, όλοι ψάχνουμε για πρωτότυπες συνταγές που θα σερβίρουμε στους αγαπημένους μας στο εορταστικό τραπέζι. Νισάφι πια με τα συνηθισμένα, ας δοκιμάσουμε και κάτι διαφορετικό. Έχω λοιπόν να σας προτείνω το Τραχανότο Ομοσπονδίας με εξαιρετική υφή και γεύση, το οποίο με κάποια ιδιαίτερα υλικά, «μεταμορφώνεται» σε ένα υπέροχο, εορταστικό, πρώτο πιάτο. Και το καταπληκτικότερο, είναι έτοιμο σε μόλις 9′.

Ingredients

  • 1 πακέτο Τραχανότο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 60 γραμμάρια αποξηραμένα κράνμπερις
  • 70 γραμμάρια κάσιους ψημένα, ανάλατα
  • 40 γραμμάρια πετιμέζι
  • 7 γραμμάρια κουρκουμάς (1 κουταλάκι γλυκού)
  • 1 κύβος ζωμός κοτόπουλου
  • 800 ml βραστό νερό

 

Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό, βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε για 1′-2′ το περιεχόμενο του φακέλου “Τραχανότο”, τα κάσιους και τα κράνμπερις.

IMG_2406IMG_2402

Σβήνουμε με το πετιμέζι και προσθέτουμε τον κουρκουμά, τον κύβο και το νερό. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε τακτικά το τραχανότο μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του (5′-7΄).

Σερβίρουμε το τραχανότο αμέσως, ζεστό κι αν θέλουμε προσθέτουμε φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.

IMG_2415 IMG_2416

Written by Evina

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.