Home  >  Cook, Recipes, Ψάρι & Θαλασσινά  >  Σασίμι σολωμού

Σασίμι σολωμού

Το σούσι είναι το αγαπημένο μας φαγητό και φτιάχνουμε αρκετά συχνά μόνοι μας στο σπίτι ή επισκεπτόμαστε κάποιο εστιατόριο για να το απολαύσουμε. Επειδή όμως τα παιδιά το λατρεύουν, είναι υγιεινό και νόστιμο, αυτό το πιάτο το ετοιμάζω τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Μια φίλη μου το λέει και σασίμι της τεμπέλας.

Ingredients

  • 600-800 γραμμάρια φιλέτο φρέσκος σολομός χωρίς πέτσα
  • Σάλτσα σόγιας
  • Λίγο σουσάμι (προαιρετικά)

 

Πλένουμε καλά με νερό το φιλέτο το σολομού. Το σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας.

Μ’ ένα κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε σε πολύ μικρά και λεπτά κομμάτια και το σερβίρουμε σε πιατέλα.

Το περιχύνουμε με μπόλικη σάλτσα σόγιας κι αν θέλουμε πασπαλίζουμε λίγο σουσάμι και το τσακίζουμε!

Written by Evina

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.