Αρχική  >  Cook, Συνταγές, Σούπες & Σαλάτες  >  Χορτόσουπα Βελουτέ

Χορτόσουπα Βελουτέ

Ακόμα ο καιρός είναι λίγο κρύος, η νηστεία της εβδομάδας που έφτασε θέλει νόστιμες ιδέες, οπότε ευκαιρία να φτιάξουμε μια νόστιμη και θρεπτική χορτόσουπα. Εγώ τις σούπες τις κάνω τις περισσότερες βελουτέ γιατί έτσι τα κορίτσια τις τρώνε ευκολότερα. Άσε που έτσι τις ξεγελώ και βάζω μέσα υλικά που κατά κανόνα δεν τρώνε (π.χ. εδώ έβαλα λίγες φακές).

Ingredients

  • ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο (μόνο το άσπρο του μέρος)
  • 3 μέτρια καρότα κομμένα σε φέτες
  • 3 μέτριες πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 3 μέτρια κολοκύθια κομμένα σε φέτες
  • 1 κύβος ζωμός κοτόπουλου (προαιρετικά)
  • 1 κουταλιά σούπας φακή (προαιρετικά)
  • 1 λίτρο νερό
  • Αλάτι
  • Μπούκοβο

 

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2’-3’ το πράσο, τα καρότα, τις πατάτες και τα κολοκύθια. Ανακατεύουμε, κλείνουμε το καπάκι, βάζουμε τη φωτιά στο μέτριο κι αφήνουμε για 5’.

Προσθέτουμε, το νερό, τον κύβο (αν τον χρησιμοποιήσουμε) αλάτι και μπούκοβο.

Μόλις πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20’. Ρίχνουμε τη φακή κι αφήνουμε να σιγοβράσει για άλλα 15’.

P1000279R P1000280R

Κατεβάζουμε τη σούπα από τη φωτιά και την πολτοποιούμε με ένα minipimer μέχρι να γίνει εντελώς λεία.

Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή κι αν θέλουμε προσθέτουμε μερικά κρουτόν ή συνοδεύουμε με κρίθινα παξιμάδια.

Από Evina

Comments (2 Σχόλια)

  • Foteini
    8 Απριλίου 2015 at 11:18

    Είναι τέλεια! Αντικατέστησα τις πατάτες με γλυκοπατάτες και έβαλα και λίγο μπρόκολο μέσα. Εναλλακτικά μπορεί να σερβιριστεί και με λίγες σταγόνες απο λάδι λευκής τρούφας και είναι απλά φανταστική!

    • Εβίνα
      14 Απριλίου 2015 at 06:59

      Καλημέρα Φωτεινή και Χρόνια Πολλά! Ωραία η ιδέα σου με το λάδι λευκής τρούφας 😉

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.