Αρχική  >  Ιδέες - Προτάσεις  >  Αγάπα το ή Παράτα το

Αγάπα το ή Παράτα το

Με αφορμή μια κουβέντα που είχα πριν από λίγες ημέρες με μια φίλη μου σχετικά με τις ανησυχίες των εφήβων θυμήθηκα ένα υπέροχο βιβλίο εφηβικής λογοτεχνίας της Ιφιγένειας Τέκου. Το «Αγάπα το ή Παράτα το» από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Ένα βιβλίο που αγγίζει όλα τα σύγχρονα προβλήματα της ελληνικής οικογένειας μέσα από το συναισθηματικό «πρίσμα» τριών εφήβων, της Γιάννας, του Ιάσωνα και της Γιούλης. Η οικονομική κρίση, η μετεγκατάσταση σε άλλη πόλη, η σύγχρονη τρομοκρατία, τα social media, οι εφηβικοί έρωτες, ένα διαζύγιο στην οικογένεια αλλά και το bullying, είναι μερικά από τα σημεία των καιρών μας που αγγίζει η συγγραφέας δίνοντας «τροφή για σκέψη» αλλά και μαθήματα ζωής στους έφηβους αναγνώστες της.

Πώς ένας ενήλικος που εμπνέει κάποιον ή κάποιους εφήβους μπορεί να αποτελέσει τη «σανίδα σωτηρίας» τους σε μια δύσκολη στιγμή; Πώς ένας μοναχικός έφηβος μπορεί να οδηγηθεί σε βίαιη συμπεριφορά για να καλύψει το συναισθηματικό του κενό; Γιατί οι γονείς που χωρίζουν μετατρέπουν, άθελα τους, μερικές φορές, τα παιδιά τους σε μπαλάκι του τένις;

Στην εφηβεία, η έννοια του χρόνου παίρνει μια άλλη διάσταση, σχεδόν μαγική. Οι έφηβοι πιστεύουν ότι έχουν όλο το χρόνο μπροστά τους και φτάνει μια μόνο στιγμή ή κάποιο γεγονός που τους κάνει να συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει να «ζουν» την κάθε τους μέρα και ότι είναι στο χέρι τους να την κάνουν όσο καλύτερη γίνεται.

Αν έχετε παιδιά στην εφηβεία, αυτό το βιβλίο θα αγγίξει πρώτα εσάς κι έπειτα (ελπίζω) τα παιδιά σας.

Από Evina

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.