Αρχική  >  Cook, Συνταγές, Ζυμαρικά & Ρύζι  >  Ζυμαρικά με τόνο στο φούρνο

Ζυμαρικά με τόνο στο φούρνο

Νομίζω ότι όλοι λατρεύουμε τα ζυμαρικά και δεν λέμε ποτέ όχι σε μια καινούργια ιδέα ή συνταγή. Αυτή η συνταγή γίνεται πανεύκολα, χωρίς να λερώσουμε 100 κατσαρόλες και την απολαμβάνουν ακόμα και οι πιο δύσκολοι «πελάτες» μου: τα παιδιά μου! Επίσης είναι μια πολύ ωραία ιδέα όταν έχετε κόσμο και δεν θέλετε να περάσετε όλη την ημέρα σας στην κουζίνα αλλά να απολαύσετε τη συντροφιά των καλεσμένων σας.

Ingredients

  • 500 γραμμάρια μακαρονάκι κοφτό (ή οποιοδήποτε άλλο κοντό ζυμαρικό)
  • 2 κονσέρβες τόνο σε ελαιόλαδο (στραγγισμένο)
  • 1 κονσέρβα καλαμπόκι (στραγγισμένο) – αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1 κονσέρβα ανάμεικτων λαχανικών)
  • 1 συσκευασία έτοιμη χορτόσουπα (σκόνη)
  • 4 φλιτζάνια τσαγιού γραβιέρα χοντροτριμμένη
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 750 ml γάλα
  • 750 ml νερό

 

Βάζουμε τα ζυμαρικά (άβραστα) σε ένα ορθογώνιο pyrex.

Προσθέτουμε τη χορτόσουπα σκόνη, το καλαμπόκι, τον τόνο ψιλοκομμένο και το τυρί. Αλατοπιπερώνουμε και καλύπτουμε με τα υγρά υλικά (νερό και γάλα).

Ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 180 βαθμούς, φούρνο για 50′-55′ μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και να ροδίσει η επιφάνεια.

Το σερβίρουμε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Από Evina

Σχολιάστε