Αρχική  >  Cook, Συνταγές, Διάφορες Νοστιμιές, Ζυμαρικά & Ρύζι  >  Τραχανότο με τομάτα και βασιλικό

Τραχανότο με τομάτα και βασιλικό

Αυτές τις μέρες το κρέας είχε την τιμητική του στα τραπέζια όλων μας. Αλλά κάπου αυτό μας κούρασε και θέλουμε να μαγειρέψουμε και να φάμε κάτι απλό αλλά πολύ, πολύ νόστιμο. Με αυτό στο μυαλό μου, ετοίμασα σήμερα ένα τραχανότο με τομάτα και βασιλικό από τη γλάστρα μου. Ήταν τόσο αρωματικό κι ελαφρύ που σκέφτομαι να το ετοιμάσω και σαν πρώτο πιάτο για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.

Ingredients

  • 1 πακέτο Τραχανότο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κύβος ζωμός λαχανικών
  • 2 κουταλιές σούπας τοματοπολτό Ομοσπονδία
  • 10-12 φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου
  • 800 ml βραστό νερό

Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό, βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε για 1′ το σκόρδο και το περιεχόμενο του φακέλου «Τραχανότο«.

image1

Προσθέτουμε το νερό, τον κύβο λαχανικών και τον τοματοπολτό. Ρίχνουμε και τα φυλλαράκια βασιλικού κι ανακατεύουμε τακτικά το τραχανότο μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του (5′-6΄).

image2

Σερβίρουμε το τραχανότο αμέσως, ζεστό κι αν θέλουμε προσθέτουμε φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.

Από Evina

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.