Αρχική  >  Cook, Συνταγές, Ζυμαρικά & Ρύζι, Λαχανικά & Όσπρια  >  Spaghetti με κολοκυθάκια και κουκουνάρι

Spaghetti με κολοκυθάκια και κουκουνάρι

Τα ζυμαρικά είναι μια ιδανική βάση για να ετοιμάσουμε ένα πιάτο για κάθε περίσταση. Τώρα το καλοκαίρι, τα λαχανικά πρωταγωνιστούν και μια μακαρονάδα με κολοκυθάκια και κουκουνάρι «στολίζει» το καθημερινό μας τραπέζι.

Ingredients

  • 500 γραμμάρια spaghetti (ή ότι άλλο ζυμαρικό προτιμάμε)
  • 8 κολοκυθάκια κομμένα σε μέτριες φέτες
  • 50 γραμμάρια κουκουνάρι
  • 1/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • Ξύσμα και χυμό ενός μικρού λεμονιού
  • 10 φυλλαράκια δυόσμου ψιλοκομμένα
  • Αλάτι

 

Βράζουμε τα ζυμαρικά (spaghetti ή όποιο άλλο ζυμαρικό προτιμάμε) βάσει των οδηγιών της συσκευασίας τους.

Εν τω μεταξύ ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και καβουρντίζουμε το κουκουνάρι για 1′.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα κολοκυθάκια, το αλάτι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και τα φυλλαράκια δυόσμου. Ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε με ένα καπάκι το τηγάνι. Αφήνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά τα κολοκυθάκια να μαλακώσουν (περίπου 10′-12′). Για να μην διαλυθούν τα κολοκυθάκια, δεν ανακατεύουμε ξανά με κουτάλα αλλά ανακινούμε καλά το τηγάνι για να μην μας κολλήσουν.

Βάζουμε τα ζυμαρικά σε μια πιατέλα, ρίχνουμε από πάνω τα κολοκυθάκια και πασπαλίζουμε με τριμμένη γραβιέρα Κρήτης. Διακοσμούμε με λίγο ξύσμα λεμόνι και σερβίρουμε.

Από Evina

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.