Αρχική  >  Cook, Συνταγές, Γλυκά & Επιδόρπια  >  Σοκολατένιο κέικ με φιστικοβούτυρο

Σοκολατένιο κέικ με φιστικοβούτυρο

Η λατρεία μου για το φιστικοβούτυρο είναι αδιαπραγμάτευτη. Πιστεύω ότι ταιριάζει με όλα. Σε αυτό το αφράτο, σοκολατένιο κέικ δίνει μια ιδιαίτερη γεύση που μαζί με την επικάλυψη σοκολάτας-φιστικοβούτυρου, το απογειώνει. Αν είστε κι εσείς λάτρεις του φιστικοβούτυρου σερβίρετε το με επιπλέον ρευστό φιστικοβούτυρο από πάνω! Και μετά τρέξτε καμιά 10αριά χιλιόμετρα για να κάψετε τις θερμίδες :-)

Ingredients

Για το κέικ

  • 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι Γ.Ο.Χ.
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κακάο
  • 2 αυγά
  • 3/4 φλιτζάνι τσαγιού σπορέλαιο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κουταλάκια γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι γλυκού baking powder
  • 3 κουταλιές σούπας φιστικοβούτυρο

Για την επικάλυψη

  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού φιστικοβούτυρο
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 2 κουταλιές σούπας κακάο
  • 4-5 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά για το κέικ εκτός από το φιστικοβούτυρο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ρευστό ομοιόμορφο μείγμα.

Λαδώνουμε καλά ένα ορθογώνιο ταψί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα του κέικ. Προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο και με ένα μαχαίρι κάνουμε κυκλικές κινήσεις έτσι ώστε το φιστικοβούτυρο να δημιουργήσει «νερά» στο σοκολατένιο μείγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 180 βαθμούς, φούρνο για 35′-40′.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά κι, εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε την επικάλυψη.

Ανακατεύουμε στον κάδο του μίξερ τα υλικά για την επικάλυψη μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά και να έχουν μια κρεμώδη υφή (αν χρειαστεί προσθέτετε λίγη ακόμα κρέμα γάλακτος).

Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του κέικ με την κρέμα και διακοσμούμε αν θέλουμε (με τρούφα, σοκολατένιες νιφάδες, κλπ).

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Από Evina

Σχολιάστε