Αρχική  >  Cook, Συνταγές, Λαχανικά & Όσπρια, Σούπες & Σαλάτες  >  Σαλάτα με μαύρες φακές, ανθότυρο και τοματίνια

Σαλάτα με μαύρες φακές, ανθότυρο και τοματίνια

Το καλοκαίρι, που η θερμοκρασία «σκαρφαλώνει» στα ύψη, αναζητούμε γρήγορες, δροσερές λύσεις που χορταίνουν την πείνα μας χωρίς να μας βαραίνουν ιδιαίτερα. Μια τέτοια λύση είναι και αυτή η καλοκαιρινή σαλάτα με μαύρες φακές (Beluga λέγονται και δικαιολογώ απόλυτα το όνομα αφού μόλις βράσουν έχουν ακριβώς το ίδιο χρώμα με το «ομώνυμο» χαβιάρι.), ανθότυρο και τοματίνια, ενώ αρωματίζονται υπέροχα με φρέσκο δυόσμο.

Ingredients

  • 250 γραμμάρια μαύρες φακές
  • 10-12 τοματίνια
  • 100 γραμμάρια ανθότυρο
  • 4 κουταλιές σούπας μηλόξιδο
  • 1/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 8-10 φύλλα φρέσκου δυόσμου

Βράζουμε τις φακές σε άφθονο νερό,  σε δυνατή φωτιά για 20′-25′ (να κρατάνε λίγο) και τις σουρώνουμε. Αφού κρυώσουν καλά τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις αλατίζουμε.

Κόβουμε τα τοματίνια στη μέση και το ανθότυρο σε κυβάκια και τα προσθέτουμε στο μπολ με τις φακές.

Χτυπάμε στο multi το ελαιόλαδο, το μηλόξιδο και το δυόσμο και περιχύνουμε με το μείγμα τη σαλάτα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Από Evina

Comments (2 Σχόλια)

Γράψτε απάντηση στο Dora Ακύρωση απάντησης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.