Αρχική  >  Cook, Συνταγές, Λαχανικά & Όσπρια, Σούπες & Σαλάτες, Χωρίς κατηγορία  >  Σαλάτα με φακές και τόνο

Σαλάτα με φακές και τόνο

Οι φακές είναι λίγο παρεξηγημένο όσπριο λόγω της «ταπεινότητας» του χαρακτήρα τους. Λάθος! Οι φακές είναι πολύ νόστιμες, πολύ θρεπτικές και μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για άπειρες συνταγές. Άσε που είναι και το αγαπημένο όσπριο της Μυρτούλας μου οπότε τις μαγειρεύω πολύ συχνά. Κάποιοι φίλοι, μου είπαν ότι κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών, σε κάποιο Αιγαιοπελαγίτικο νησί, έφαγαν μία πολύ ωραία σαλάτα με φακές που τους ενθουσίασε. Ορμώμενη λοιπόν από την περιγραφή τους, έφτιαξα αυτή την υπέροχη, διαφορετική σαλάτα. Αν σας αρέσουν οι φακές, δοκιμάστε την!

Ingredients

  • 250 γραμμάρια φακές ψιλές
  • 7-8 τοματίνια κομμένα στα δύο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 πορτοκάλι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 κονσέρβα τόνο σε ελαιόλαδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1/2 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές σούπας κρέμα βαλσαμικού ξυδιού

Βράζουμε τις φακές σε άφθονο αλατισμένο νερό για περίπου 20′ μέχρι να μαλακώσουν καλά αλλά να μην διαλύονται. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τις φακές, το κρεμμυδάκι, το πορτοκάλι, τον τόνο, τα τοματίνια και τις πιπεριές.

Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε τη σαλάτα με το ελαιόλαδο και την κρέμα βαλσαμικού ξυδιού.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά και σερβίρουμε. Μπορούμε, επίσης, να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο και να τη σερβίρουμε κρύα.

Από Evina

Σχολιάστε