Αρχική  >  Cook, Συνταγές, Ψάρι & Θαλασσινά  >  Ριζότο με κοκτέιλ θαλασσινών

Ριζότο με κοκτέιλ θαλασσινών

Τώρα που ξεκίνησε η Σαρακοστή και κάποιοι από εμάς νηστεύουν, συνήθως υπάρχει η «αίσθηση» ότι θα πεινάσουμε ή ότι θα στερηθούμε τις αγαπημένες μας γεύσεις. Αυτή όμως δεν είναι η πραγματικότητα, αφού υπάρχουν πολύ νόστιμες, νηστίσιμες ιδέες και πολύ χορταστικές μάλιστα. Μια, λοιπόν από αυτές, το ριζότο με κοκτέιλ θαλασσινών σε πικάντικη σάλτσα από την εταιρία Safcol. Αν είστε λάτρεις των πικάντικων γεύσεων, δοκιμάστε το.

Ingredients

  • 250 γραμμάρια ρύζι για ριζότο Ομοσπονδία
  • 700 γραμμάρια ζεστό νερό
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κύβος λαχανικών
  • 1 κουταλάκι γλυκού αποξηραμένος μαϊντανός
  • 1 κονσέρβα cocktail θαλασσινών Safcol σε πικάντικη σάλτσα
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1′-2′. Προσθέτω το ρύζι και σοτάρω για άλλο 1′.

Ρίχνω τον κύβο, το νερό, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Μόλις πάρει μια βράση, χαμηλώνω τη φωτιά στο ελάχιστο, και σιγοβράζω μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό (αν χρειαστεί, προσθέτω λίγο νερό ακόμα).

Προσθέτω το κοκτέιλ θαλασσινών με την πικάντικη σαλτσούλα του, ανακατεύω καλά και σερβίρω.

IMG_5924 IMG_5927

Από Evina

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.