Αρχική  >  Cook, Συνταγές, Ζυμαρικά & Ρύζι, Ψάρι & Θαλασσινά  >  Ριζότο με καπνιστό σολομό

Ριζότο με καπνιστό σολομό

Ingredients

  • 50 γραμμάρια βούτυρο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 400 γραμμάρια καπνιστός σολομός κομμένος σε μικρά κομμάτια
  • 350 γραμμάρια ρύζι για ριζότο
  • 100 ml λευκό, ξηρό κρασί
  • 700 ml ζωμός κότας
  • 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • Λεπτοκομμένες φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Γρήγορο, εύκολο αλλά ιδιαίτερο πιάτο που ταιριάζει και σε επίσημες περιστάσεις λόγω του καπνιστού σολομού. Εμείς πάντως το τιμάμε όλο το χρόνο γιατί λατρεύουμε το σολομό, φρέσκο ή καπνιστό.

 

Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το θυμάρι και το ρύζι κι ανακατεύουμε για 1’.

Προσθέτουμε το ζωμό κότας και το κρασί κι ανακατεύουμε καλά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε με καπάκι το τηγάνι. Μαγειρεύουμε για περίπου 15’ μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά από το ρύζι. Προσθέτουμε την μισή ποσότητα σολομού και την παρμεζάνα κι ανακατεύουμε καλά. Αν χρειάζεται βάζουμε αλάτι και πιπέρι.

Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και γαρνίρουμε με την υπόλοιπη ποσότητα καπνιστού σολομού και τις φέτες λεμόνι. Επίσης αντί για φέτες λεμονιού, μπορούμε, αν προτιμάμε, να διακοσμήσουμε με ξύσμα λεμονιού.

Από Evina

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.