Αρχική  >  Cook, Συνταγές, Γλυκά & Επιδόρπια, Διάφορες Νοστιμιές  >  Πρωινό με βρώμη, μήλο και κανέλα

Πρωινό με βρώμη, μήλο και κανέλα

Μπορεί ο καιρός ακόμα να μας κάνει ζέστες αλλά είτε το θέλουμε, είτε όχι, το φθινόπωρο είναι εδώ. Οι μέρες έχουν μικρύνει αισθητά, τα σχολεία ξεκίνησαν κι όλοι μαζευόμαστε νωρίτερα σπίτι. Κάτι τέτοιες μέρες λοιπόν, ετοιμάζουμε ζεστές, αρωματικές συνταγές όπως αυτή για να μας βάλουν στο κλίμα του φθινοπωρινού, πια, τοπίου. Αυτό το εύκολο πρωινό μπορείτε να το ετοιμάσετε όποια μέρα της εβδομάδας θέλετε γιατί γίνεται σχετικά γρήγορα, αλλά μπορείτε και να το απολαύσετε με την ησυχία σας το Σαββατοκύριακο με την οικογένεια σας.

Ingredients

  • 1 μήλο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 1/4 φλιτζάνι τσαγιού νιφάδες βρώμης
  • 2 κουταλιές σούπας καστανή ζάχαρη
  • 3 κουταλιές σούπας σταφίδες ξανθές
  • 1 κουταλάκι γλυκού baking powder
  • 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού μπαχάρι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 αυγά
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα

 

Σε ένα μπολ βάζουμε το μήλο, τη ζάχαρη, τις νιφάδες βρώμης, τις σταφίδες, το baking powder, το αλάτι,τα μπαχαρικά και τη βανίλια κι ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε στο μείγμα, το γάλα και τα αυγά κι ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας.

Βάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος 20 Χ 20 cm και ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 170 βαθμούς, φούρνο για 35′.

Το σερβίρουμε ζεστό ή κρύο κι αν θέλουμε πασπαλίζουμε με επιπλέον κανέλα και ζάχαρη άχνη.

Από Evina

Σχολιάστε