Αρχική  >  Cook, Συνταγές, Διάφορες Νοστιμιές  >  Πλεξούδες σφολιάτας με ζάχαρη και κανέλα

Πλεξούδες σφολιάτας με ζάχαρη και κανέλα

Κανέλα και ζάχαρη: ένας συνδυασμός που μαγεύει και δίνει γλύκα κι άρωμα όπου κι αν τα χρησιμοποιήσεις. Εδώ συμπληρώνει μοναδικά ένα φύλλο σφολιάτας κι ετοιμάζει στο άψε-σβήσε ένα συνοδευτικό για τον καφέ ή το τσάι μας.

Ingredients

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κουταλιά σούπας κανέλα

 

Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας κι απλώνουμε επάνω το 1/3 από το μείγμα ζάχαρης-κανέλας. Διπλώνουμε το φύλλο στη μέση και το πιέζουμε λίγο με τα χέρια μας να απλώσει.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλη μία φορά. Με ένα μαχαίρι κόβουμε τη σφολιάτα σε λωρίδες πάχους περίπου 1,5 εκατοστού και τις στρίβουμε κρατώντας τες με τα χέρια μας από τις δύο τους άκρες.

Αραδιάζουμε τις πλεξούδες σε λαμαρίνα που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα ζάχαρης-κανέλας. και ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 180 βαθμούς φούρνο, για 20 περίπου λεπτά.

Από Evina

Σχολιάστε