Αρχική  >  Cook, Συνταγές, Διάφορες Νοστιμιές  >  Ομελέτα φούρνου με μανιτάρια

Ομελέτα φούρνου με μανιτάρια

Ingredients

  • 8 αυγά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο γάλα
  • 1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού κίτρινα τυριά τριμμένα
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μυρωδικά της αρεσκείας σας (δυόσμο, βασιλικό, θυμάρι, ρίγανη, κλπ)

 

Κάθε δεύτερη Παρασκευή του Οκτώβρη γιορτάζεται η παγκόσμια ημέρα αυγού. Σήμερα λοιπόν μοιράζομαι μαζί σας μια συνταγή για ομελέτα φούρνου, με μανιτάρια, που ετοιμάζεται πολύ γρήγορα και με τη συνοδεία φρέσκιας σαλάτας γίνεται ένα πεντανόστιμο, καθημερινό δείπνο.

 

Omeletta1

Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε καλά μαζί με το γάλα.

Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ ή ένα αντικολλητικό ταψί και βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα μανιτάρια (αφού πρώτα τα έχουμε στραγγίξει καλά). Τα ψήνουμε για 10’ σε προθερμασμένο στους 200ο φούρνο.

Εν τω μεταξύ προσθέτουμε το αλατοπίπερο, τα μυρωδικά και τα τυριά στο μπολ με το μίγμα των αυγών κι ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε το μίγμα των αυγών στο πυρέξ και ψήνουμε για άλλα 20’-25’ στους 180ο (ή μέχρι να ροδίσει καλά η ομελέτα).

 

Από Evina

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.