Αρχική  >  Cook, Συνταγές, Κέικ & Μπισκότα  >  Muffins με Oreo μπισκότα κι espresso

Muffins με Oreo μπισκότα κι espresso

Μπορεί να μην έχει χαλάσει ακόμα ο καιρός, αλλά όσο να είναι, το φθινόπωρο είναι εδώ. Για να ξορκίσουμε λοιπόν τα μελαγχολικά απογεύματα ετοιμάζουμε αρωματικά κεκάκια με εσπρέσο και μπισκότα OREO. Αυτή η δόση βγαίνει 16 μεγάλα muffins ή 24 μικρά.

Ingredients

  • 250 γραμμάρια Βιτάμ λιωμένο
  • 500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 2 φλιτζανάκια καφέ espresso
  • ¾ φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο γάλα
  • 1 πακέτο μπισκότα Oreo σπασμένα με τα χέρια

 

Βάζουμε σ’ ένα ταψί με θήκες για muffins τα ειδικά χαρτάκια. Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φορμάκια σιλικόνης. Αν δεν χρησιμοποιήσουμε χαρτάκια ή φορμάκια σιλικόνης λαδώνουμε κι αλευρώνουμε καλά τις θήκες του ταψιού μας.

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπωλ του μίξερ κι ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.

Μοιράζουμε το μίγμα στις θήκες για muffins και ψήνουμε για 21’-22’ (τα μικρά) ή 23’-24’ (τα μεγάλα) σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο στη μεσαία σχάρα.

Από Evina

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.