Αρχική  >  Cook, Συνταγές, Σούπες & Σαλάτες  >  Μανιταρόσουπα

Μανιταρόσουπα

Ο χειμώνας έχει μπει πια για τα καλά και τίποτα δεν μπορεί να μας ζεστάνει καλύτερα από ένα πιάτο ζεστή σούπα. Αυτή η μανιταρόσουπα βελουτέ έχει πολύ ιδιαίτερη γεύση λόγω του λευκού κρασιού που προσθέτουμε. Καθίστε λοιπόν μπροστά στο τζάκι κι απολαύστε τη σουπίτσα σας μαζί με λίγα κρουτόν ή μια φέτα, φρέσκο, ζυμωτό ψωμί.

Ingredients

  • ¼ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 500 γραμμάρια φρέσκα λευκά μανιτάρια
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού λευκό, ξηρό κρασί
  • 1 λίτρο νερό
  • 2 κύβος ζωμός κοτόπουλου
  • αλάτι

 

Πλένουμε καλά τα μανιτάρια και τα κόβουμε στα δύο.

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το σκόρδο (2’).

photo 1

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για άλλα 5’. Προσθέτουμε το κρασί και τους κύβους. Ανακατεύουμε ζωηρά για να διαλυθούν καλά. Αμέσως μετά προσθέτουμε το νερό και το αλάτι.

Μόλις πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 25’.

Κατεβάζουμε τη σούπα από τη φωτιά και την πολτοποιούμε με ένα minipimer μέχρι να γίνει εντελώς λεία.

photo 3

Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή κι αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο φρέσκο θυμάρι ή με κρουτόν.

Από Evina

Comments (2 Σχόλια)

  • Εβίνα
    5 Ιανουαρίου 2015 at 14:21

    Καλή εβδομάδα Αθηνά!

  • 5 Ιανουαρίου 2015 at 13:09

    μμ ζεστή, νόστιμη και χουχουλιάρικη, ό,τι πρέπει για το κρύο που έχουμε αυτές τις ημέρες! Καλή εβδομάδα Εβίνα!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.