Αρχική  >  Cook, Συνταγές, Κέικ & Μπισκότα  >  Κουλουράκια κρασιού

Κουλουράκια κρασιού

Μια μέρα η Μυρτώ γύρισε από το σχολείο λέγοντας μου ότι η φίλη της η Δέσποινα είχε για κολατσιό κουλούρια με κρασί!!!! «Μαμά, θέλω κι εγώ τέτοια». Τη ρωτάω: «με ζάχαρη και κανέλα;» γιατί κάτι παρόμοια τρώμε στην Κάρυστο. Απάντηση Μυρτώς: «Άσε την κανέλα και τη ζάχαρη, βάλε μόνο το κρασί»!!!!!! Έφτιαξα λοιπόν κουλουράκια κρασιού πανεύκολα και πεντανόστιμα. Από τότε, δε, γίνονται ανάρπαστα και φτιάχνω κάθε εβδομάδα. Για τον καφέ, το κολατσιό, τους φίλους, κλπ

Ingredients

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού baking powder
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο
  • 500-600 γραμμάρια αλεύρι Γ.Ο.Χ.

 

  • σουσάμι για διακόσμηση (προαιρετικά)

 

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα που επιθυμούμε. Εγώ τα κάνω σαν μικρά κορδονάκια και τα βουτάω σε λίγο σουσάμι.

Τα απλώνουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα με λίγη απόσταση μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν.

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 180 βαθμούς, φούρνο για 25′-30′. Τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και τα διατηρούμε σε μεταλλικό κουτί.

Από Evina

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.