Αρχική  >  Cook, Συνταγές, Κρέας & Πουλερικά  >  Κοντοσούβλι κοτόπουλο σε βάση τραγανής πατάτας

Κοντοσούβλι κοτόπουλο σε βάση τραγανής πατάτας

Υπάρχουν κάποιες μέρες που δες θες να περάσεις ώρες ατελείωτες στην κουζίνα. Θες όμως να ετοιμάσεις κάτι γρήγορο και νόστιμο για την οικογένεια. Πας λοιπόν στο έμπειρο κρεοπωλείο Νούσιος Delicatessen, παίρνεις κάποιο από τα έτοιμα προς μαγείρεμα κρεατικά του και σε 30′ τρως πλουσιοπάροχα. Εγώ αυτή τη φορά επέλεξα κοντοσούβλι κοτόπουλο. Χειροποίητο, από ξεκοκαλισμένο φιλέτο μπούτι κοτόπουλου ελευθέρας βοσκής ΠΙΝΔΟΣ, μαριναρισμένο με υπέροχα ελληνικά βότανα και μυρωδικά. Το σέρβιρα σε μια τραγανή βάση πατάτας με μπόλικη σάλτσα BBQ κι απολαύσαμε ένα υπέροχο γεύμα.

Ingredients

  • 3 κοντοσούβλια κοτόπουλο από το Νούσιος Delicatessen
  • 3 μεγάλες πατάτες
  • λίγο αραβοσιτέλαιο
  • σάλτσα BBQ

 

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη. Βάζουμε λίγο αραβοσιτέλαιο σε ένα μεσαίο τηγάνι κι αφού ζεσταθεί απλώνουμε τις τριμμένες πατάτες. Ψήνουμε 10′-12′ περίπου από κάθε πλευρά μέχρι να γίνει τραγανή η βάση της πατάτας και τη σερβίρουμε σε μια πιατέλα.

Εν τω μεταξύ ψήνουμε σε μέτρια φωτιά στη σχάρα το κοντοσούβλι κοτόπουλο για περίπου 20′-25′ μέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο.

Σερβίρουμε πάνω στη βάση της πατάτας κι αν θέλουμε προσθέτουμε και σάλτσα BBQ.

 

Από Evina

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων.