Αρχική  >  Cook, Συνταγές, Γλυκά & Επιδόρπια  >  Κέικ με κολοκύθα και σοκολάτα

Κέικ με κολοκύθα και σοκολάτα

Αυτό είναι ένα πολύ διαφορετικό κέικ που τις τελευταίες εβδομάδες μας έχει «κλέψει την καρδιά». Έχει μέσα κολοκύθα, πολλά μυρωδάτα μπαχαρικά αλλά και κομματάκια σοκολάτας που το κάνουν απλά ακαταμάχητο. Τα ζεστά του αρώματα και η γλύκα της σοκολάτας ταιριάζουν πολύ με ένα απολαυστικό φλιτζάνι καφέ Starbucks Colombia Narino που, με την απαλή αλλά ταυτόχρονα σύνθετη γεύση του και τα αρώματα βοτάνων και καρυδιών που τον χαρακτηρίζουν, αναζωογονεί τις αισθήσεις μας.

Ingredients

  • 250 γραμμάρια μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γραμμάρια ζάχαρη
  • 200 γραμμάρια πουρέ κολοκύθας (εγώ χρησιμοποίησα έτοιμη κολοκύθα στον ατμό που βρήκα στο σούπερ μάρκετ)
  • 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αυγό
  • 2 βανίλιες
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. τζίντζερ σκόνη
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
  • 1/2 κ.γ. μπαχάρι τριμμένο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας

Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη στη δυνατή ταχύτητα για 3′. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ του μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα για άλλα 3-4′.

Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ορθογώνιο ταψί ή πυρίμαχο σκεύος 33 X 23 εκατ., το οποίο έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 180 βαθμούς, για 50′. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά, κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.

Αν θέλουμε μπορούμε να περιχύσουμε το κέικ με γλάσο σοκολάτας.

Από Evina

Σχολιάστε