Αρχική  >  Cook, Συνταγές, Ζυμαρικά & Ρύζι, Κρέας & Πουλερικά  >  Ηπειρώτικα λειριά με κιμά

Ηπειρώτικα λειριά με κιμά

Τα μακαρόνια με κιμά ήταν, είναι και θα είναι, ένα από τα δύο πιο αγαπημένα μου φαγητά από παιδί. Ευτυχώς που σε όλη την οικογένεια αρέσουν, έτσι τα τρώμε αρκετά συχνά. Φτιάξτε νόστιμο κιμά και βράστε όποιο ζυμαρικό σας κάνει κέφι. Εδώ ο κιμάς συνοδεύει ηπειρώτικα λειριά.

Ingredients

  • 500 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 κονσέρβα τοματάκια (400 γραμ.)
  • 1 φλιτζάνι καφέ κρασί κόκκινο ξηρό
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
  • αλάτι
  • μπούκοβο
  • κανέλα
  • μπαχάρι

 

Σε πλατιά κατσαρόλα με κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2′-3′.

photo 1photo 2

Προσθέτουμε τον κιμά, κι αλάτι κι ανακατεύουμε. Μόλις αλλάξει χρώμα ο κιμάς (σε περίπου 10′) βάζουμε τα κρασί, τα τοματάκια και τα μπαχαρικά κι ανακατεύουμε.

Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο, σκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 25′-30′ μέχρι να μείνει ο κιμάς μόνο με τη σάλτσα (χωρίς νερό).

Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

photo (4)

Σερβίρουμε με μπόλικο τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας.

Από Evina

Comments (2 Σχόλια)

  • 2 Φεβρουαρίου 2015 at 19:01

    Νόστιμη και πικάντικη η μακαρονάδα σου!! Φιλιά πολλά καλό βράδυ και καλή εβδομάδα!!

    • Εβίνα
      2 Φεβρουαρίου 2015 at 19:21

      Καλή εβδομάδα και καλό μήνα Αθηνά μου 🙂

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.