Αρχική  >  Cook, Συνταγές, Ζυμαρικά & Ρύζι, Ψάρι & Θαλασσινά  >  Γαριδομακαρονάδα

Γαριδομακαρονάδα

Η γαριδομακαρονάδα, αγαπημένο φαγητό μικρών-μεγάλων. Προσωπικά προτιμώ άλλα φαγητά περισσότερο. Πριν λίγες εβδομάδες όμως ήθελα να ευχαριστήσω κάποιους φίλους κι επειδή την λατρεύουν, είπα να τους την ετοιμάσω. Ίσως η επιθυμία μου να τους ευχαριστήσω ήταν μεγάλη, ίσως η παρέα ήταν καλή, πάντως αυτή η γαριδομακαρονάδα ήταν απλά ΤΕΛΕΙΑ! Όσο απλή ήταν στην εκτέλεση χωρίς πολλά-πολλά υλικά, τόσο πλούσια ήταν σε γεύση και σε άρωμα.

Ingredients

  • 500 γραμμάρια σπαγγέτι (ή ότι άλλο ζυμαρικό προτιμάτε)
  • 900 γραμμάρια κατεψυγμένες μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες
  • 1/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο περασμένες στην πρέσα
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 1/4 φλιτζάνι τσαγιού νερό
  • 2 κουταλιές σούπας πελτέ τομάτας
  • 1 κουταλιά σούπας αποξηραμένο μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Σε  ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε μέσα το σκόρδο και σοτάρουμε για 1′-2′. Προσθέτουμε τις γαρίδες, τις οποίες έχουμε πρώτα ξεπαγώσει και σοτάρουμε για άλλα 4′-5′. Προσθέτουμε το ούζο, αλάτι, πιπέρι, τον πελτέ, το μαϊντανό και το νερό. Ανακατεύουμε καλά. Μόλις πάρει μια βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20′-25′ (μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά της σάλτσας).

Εν τω μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και σουρώνουμε.

P9850429R

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά σε μεγάλη πιατέλα και βάζουμε από πάνω τις γαρίδες με τη σάλτσα τους. Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

 

 

Από Evina

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.