Αρχική  >  Cook, Συνταγές, Κρέας & Πουλερικά, Λαχανικά & Όσπρια, Χωρίς κατηγορία  >  Χοιρινό με κολοκύθα στη γάστρα

Χοιρινό με κολοκύθα στη γάστρα

Το φθινόπωρο οι κολοκύθες είναι στα καλύτερα τους κι αποτελούν εξαίρετο υλικό για ζεστά, χουχουλιάρικα πιάτα. Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε σε γλυκές αλλά και σε αλμυρές συνταγές. Εγώ, κατόπιν προτροπής μιας φίλης που κατάγεται από την Κύπρο, έφτιαξα αυτό το ζουμερό, μελωμένο χοιρινό με νεροκολοκύθα στη γάστρα.

Ingredients

  • 600 γραμμάρια χοιρινός λαιμός κομμένο σε μεγάλους κύβους
  • 4 μεγάλες πατάτες
  • 500 γραμμάρια κολοκύθα ή νεροκολοκύθα καθαρισμένη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι
  • 1/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 3-4 κλωναράκια δενδρολίβανο
  • Αλάτι, πιπέρι

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους. Με τον ίδιο τρόπο, κόβουμε και την κολοκύθα.

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια γάστρα με καπάκι. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε, σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο, για περίπου 2 ώρες.

Αν θέλετε να δείτε κι άλλες συνταγές με κολοκύθα, οι food bloggers φίλοι μου ετοιμάζουν: η Αγγελική από το Cookika φτιάχνει μπισκότα σοκολάτας με κολοκύθα,η Κατερίνα από το Delightful Area φτιάχνει τάρτα με γλυκιά κολοκύθα, η Ευγενία από το Eat Yourself Greek φτιάχνει μελιτζάνες με γέμιση κολοκύθας κι αντζούγιες, η Δώρα από το Pandora’s Kitchen φτιάχνει ψητό ταμπουρά με τυρένια σάλτσα, η Ειρήνη από το Paxxi φτιάχνει πίτα με γλυκιά κολοκύθα, η Nίκη από Το Μυαλό στο Φαγητό φτιάχνει πιτάκια κολοκύθας, η Εύη από το TheHealthyCook φτιάχνει πικάντικη κολοκύθα με κινόα, η Άρτεμις από το Wonderfoodland  φτιάχνει κολοκυθοσοκολατένιες μπάρες με μπαχαρικά, η Σοφία από το Sofeto φτιάχνει πίτα με κολοκύθα και τυρί και η Εύα από το RealFamilyFood φτιάχνει εύκολο κι υγιεινό κέικ κολοκύθας με μέλι.

Από Evina

Comments (7 Σχόλια)

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.