Αρχική  >  Cook, Συνταγές, Διάφορες Νοστιμιές, Πίτες & Σνακ, Ψάρι & Θαλασσινά  >  Μπρουσκέτες με πικάντικο άλειμμα τόνου

Μπρουσκέτες με πικάντικο άλειμμα τόνου

Τώρα που ο καιρός ανοίγει και περνάμε πολλές ώρες έξω, σε κήπους, βεράντες, μπαλκόνια, αυλές, τα ουζάκια έχουν αρχίσει να δίνουν και να παίρνουν. Μεζεδάκια σαν κι αυτό γίνονται πανεύκολα και το συνοδεύουν εξαίρετα. Άσε που με τέτοιο εκλεκτό μεζέ, παίρνουμε και τα εύσημα της «σούπερ» μαγείρισσας.

Ingredients

  • 6 φέτες ζυμωτό ψωμί
  • 300 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 320 γραμμάρια τόνος Safcol σε λάδι (2 κονσέρβες)
  • χυμός από 1/2 λεμόνι
  • 2 κουταλάκια γλυκού ξερό μαϊντανό
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού μπούκοβο ή πιπέρι καγιέν
  • 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • χοντρό αλάτι

Βάζουμε στην τοστιέρα τις φέτες ψωμιού και τις ροδίζουμε καλά. Τις περιχύνουμε με ελαιόλαδο και τις πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι.

Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ ανακατεύουμε με πιρούνι το τυρί κρέμα, τον τόνο που τον έχουμε στραγγίξει από το λάδι του, το χυμό του λεμονιού, τον μαϊντανό και το μπούκοβο ή το πιπέρι.

Απλώνουμε μια «γενναία» ποσότητα από το μείγμα τυριού επάνω σε κάθε φέτα ψωμί και σερβίρουμε. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο επιπλέον μπούκοβο.

IMG_6059 IMG_6057 IMG_6056

Αν δεν σας αρέσουν οι πικάντικες γεύσεις απλά παραλείψτε εντελώς το μπούκοβο ή το πιπέρι καγιέν.

Από Evina

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.