Αρχική  >  Cook, Συνταγές, Διάφορες Νοστιμιές  >  Αφράτα ψωμάκια με κασέρι και σχοινόπρασο

Αφράτα ψωμάκια με κασέρι και σχοινόπρασο

Αυτά τα ψωμάκια προέκυψαν ένα μεσημέρι που δεν είχα διάθεση για κανονικό φαγητό και ήθελα απλά μερικά μεζεδάκια για να συνοδέψω ένα ποτήρι από το αγαπημένο μου κόκκινο κρασί. Είναι πολύ αρωματικά και νόστιμα.

Ingredients

  • 100 γραμμάρια αλεύρι ντίνκελ
  • 200 γραμμάρια αλεύρι σταρένιο για ζύμωμα
  • 200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι γλυκού ξηρή μαγιά
  • 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι γλυκού καστανή ζάχαρη
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο αρωματισμένο με σαφράν
  • 300 ml ζεστό νερό
  • 100 γραμμάρια χοντροτριμμένο κασέρι
  • 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα αλεύρια, τη μαγιά, το αλάτι, την καστανή ζάχαρη, το ελαιόλαδο και το ζεστό νερό. Ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι η ζύμη να είναι εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια μας. Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα κι αφήνουμε τη ζύμη 60′ να φουσκώσει.

Προσθέτουμε στο μπολ το τριμμένο κασέρι και το σχοινόπρασο και ξαναζυμώνουμε καλά. Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 12 μικρότερα κομμάτια και πλάθουμε μπαλίτσες που τις τοποθετούμε σε λαδωμένες φόρμες για μάφινς. Ξανασκεπάζουμε με την πετσέτα και (ξανά)αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 180 βαθμούς, φούρνο για 30′.

Τρώγονται το ίδιο ευχάριστα ζεστά ή/και κρύα (αν προλάβουν) 🙂

Από Evina

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.